2021 – ieji darbo rinkoje: ko tikėtis, o ką pamiršti

Pirmasis metų mėnuo patvirtina 2020-ųjų pabaigos nuojautą: visos mūsų naujų metų prognozės, kurias tradiciškai pradėdavome naujuosius metus – bvertės. Įžvalgas apie tendencijas, kryptis, galimybes ir grėsmes, remiantis ankstesniais duomenimis, galima padaryti daug trumpesniam periodui. Tačiau kokių pamokų iš ankstesnių metų buvo išmokta, ir ko galima tikėtis (arba nesitikėti) šiais metais?

Mūsų ausys ir ausys priprato prie įžvalgų apie darbo vietų automatizavimą, standartizavimą ir didžiųjų duomenų valdymą, tai yra, prie pasaulinių tendencijų, ir  vizionierių žodynas dabar tampa įprastas visiems. Tuo pačiu metu kiekvieno darbuotojo savijauta, fizinė ar emocinė sveikata tampa vis svarbesnė.

Keletas pagrindinių pastebėjimų apie pandemijos poveikį darbo rinkai. Pirma, daugelis žmonių tapo bedarbiais. Registruoto nedarbo lygis sausio 1 d. buvo 16,1 procento.  Antra, kai kuriuos darbuotojus pandemija paveikė sunkiau.  Pavyzdžiui, jaunus specialistus, neturinčius darbo patirties, taip pat moteris, dirbančias labiausiai apribotuose sektoriuose. Jiems tampa sunkiau susirasti darbą. 2020 m. Sausio 1 dienai registruotas jaunimo nedarbo lygis siekė 16,0 proc., Moterų – 16,5 proc.

Reikia konsultacijos? Kreipkitės į profesionalus.

Šaltinis: vz.lt