Pasirašyta sutartis su Europos Komisija dėl 2,225 mlrd. finansavimo

Pasirašyta sutartis su Europos Komisija dėl 2,225 mlrd. finansavimo

Finansų ministrė Gintare Skaiste šiandien pasirašė sutartį su Europos Komisija (EK) dėl 2,225 mlrd. finansuoti planą „Naujos kartos Lietuvoje“ finansavimas eurais. Sutartis oficialiai pasirašyta tarp Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos, sakoma pranešime.

„Pasirašius sutartį, baigtas plano „Naujoji Lietuvos karta“ rengimo etapas ir pradedamas jo įgyvendinimas. Europoje planas yra puikus, o dabar turėsime pasiruošti jo įgyvendinimui ir atlikti būtinas reformas. „Esu įsitikinęs, kad šis planas labai prisidės prie būtinų pokyčių kuriant didelę pridėtinę vertę, spartinant skaitmeninimą, žalią eigą, geresnį išsilavinimą, sveikatos ir socialines paslaugas“, – sakė ministrė G. Skaistė.

24,58 milijono eurų bus skirta infrastruktūros projektams, įgyvendinamiems 14 šalies savivaldybių laisvose ekonominėse zonose, pramonės parkuose ir kitose teritorijose, kuriose skatinamos investicijos į gamybą, mokslinius tyrimus ar plėtrą. Finansavimą gavo Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio miestai, taip pat Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Akmenės, Jonavos, Skuodo, Plungės, Joniškio ir Ukmergės miestai.

Reikia konsultacijos? Kreipkitės į profesionalus.

Šaltinis: delfi.lt